“Wat vertelt jouw werkplek over jou?”

Het nieuwe jaar is begonnen. Op het gebied van werk vind ik het fijn om zoveel mogelijk van het jaar nog voor 31 december af te ronden. Ofwel te beginnen met een opgeruimd bedrijf. Nu was ik die laatste dagen van 2022 ziek en kwam ik niet verder dan de noodzakelijke administratieve zaken. Mijn werkkamer was begin van de week dan ook nog een ontploffing aan spullen. Toch is het diezelfde ontploffing die me trots maakt. Hoe dat kan? Het is een bende die veel vertelt over mij en mijn werk en daarmee zorgt die voor een automatische terugblik op 2022.


Als ik binnenloop bots ik direct tegen een grote koffer aan. Slechts een van de drie die in de kamer staan. Allemaal gevuld met trainingsmaterialen. En dat ze daar nog staan, staat voor meerdere positieve dingen. Mijn werkdagen zaten de afgelopen weken te vol om opruimen prioriteit te geven, dat ik in de luxe positie ben dat ik voldoende trainingsmaterialen heb en dat ik ze ook gewoon lekker heb laten staan om er op belangrijke momenten voor mijn gezin te zijn.


Achter de koffer staat een doos met de restanten van materialen die ik in mijn promotrommel gebruik. Vele handen maken licht werk, zo ook op de zondag dat ik die spullen mee naar beneden nam en samen met familie zo’n 120 trommels vulde. Zo geweldig als je omgeving achter je staat.


Op het eerste bureau staat een inmiddels verwelkte bos bloemen. De bos die me herinnert aan een dag training die me een paar dagen van mijn stuk bracht. Om vervolgens te besluiten dat het niet bij mij hoort en het aan de klant terug te geven. Eén van de leermomenten uit 2022 die ik meeneem in dit nieuwe jaar.


Op het andere bureau liggen verschillende samples van doosjes. Het lijkt zo makkelijk; een beter doosje uitzoeken voor om je kaarten set en het is iets waar zoveel bij komt kijken. Prijs, afmetingen, ruimte om te bedrukken, wat past wel of niet door de brievenbus, etc. Een hoop werk en tegelijkertijd betekent werken aan een nieuwe versie groei en succes van onze online training.


Verder zwerven overal restanten van het inpakken van de kerstpakketten voor mijn collega’s. Ik houd niet van het halen van een standaardpakket. Daarom verzamelde ik zelf de inhoud. Er ligt ook een stapel bonnen met bovenop de bon van ons kerstdiner. Dat vond ik echt heel bijzonder om te kunnen doen. Als afsluiting van een goed jaar dat niet was gelukt zonder deze kanjers. En te midden van dat alles prijken de cadeautjes die ik van hen kreeg. En dat vind ik heel bijzonder.


Ook is er de vooruitblik naar 2023. Er staan dichte dozen van bestellingen. Materialen die ik heb besteld voor de trainingen die dit jaar al in de agenda staan. Daarnaast ligt het knutselwerk dat ik gebruikte om nieuw trainingsmateriaal samen te stellen. Ik verheug me op de samenwerking met bestaande en nieuwe klanten en de terugkerende ontploffingen in mijn werkkamer die het resultaat zijn van creativiteit en mooie opdrachten.

Wat vertelt jouw werkplek over jou?


Martine

Martine Baadenhuijsen (1982) studeerde communicatie- en informatiewetenschappen en volgde een opleiding tot mediator. Ze specialiseerde zich in communicatie en samenwerking rondom mensen met een beperking. Vanuit haar onderneming MB3 ondersteunt ze mensen met een beperking en hun sociale omgeving. Met All inclusive at work helpt ze organisaties bij het succesvol inzetten van arbeidsbeperkten.

Ga naar de inhoud