RUIKEN AAN INCLUSIEF WERKEN

RUIKEN AAN INCLUSIEF WERKEN

Raakt de bezoekers van uw evenement en brengt ze in gesprek over inclusie en diversiteit.

  • AWVN logo
Deze workshop is zeer geschikt voor het plenaire deel van uw congres of symposium. De verassingen in deze ludieke, maar serieuze activiteit zorgen dat bezoekers makkelijker met elkaar in gesprek gaan over onderwerpen zoals inclusie, diversiteit en participatie. Alle aanwezigen doen mee aan een korte opdracht. Hoewel ieder een afzonderlijke opdracht heeft, staat het gezamenlijke resultaat centraal.

Wat gaan er gebeuren?

Alle deelnemers krijgen een enveloppe met een persoonlijke zoekopdracht. Het antwoord vinden ze door letterlijk in beweging te komen en het contact op te zoeken met andere deelnemers. Dat is echter voor velen niet eenvoudig. Ruim de helft van alle deelnemers krijgt een beperking opgelegd. De opdracht die zo eenvoudig en zelfstandig uit te voeren lijkt, wordt daarmee een opdracht die deelnemers afhankelijk van elkaar maakt.

Wat levert het op?Deelnemers maken kennis met vraagstukken zoals:
  • Wat is er nodig om samen te werken in een diverse organisatie?
  • Ligt mijn belang bij het individuele of teamresultaat?
  • Wat betekenen afhankelijkheid en verantwoordelijkheid?
  • Wat is er nodig als je wel/geen beperking ervaart?

Inspiratieverhaal

Wat zou jij doen als de manager bij wie je solliciteert je ontvangt met de woorden: Welkom! Ik zag alleen pas een half uur geleden wat je beperking is; Toen kon ik je niet meer afbellen. Het is slechts een van de vele confronterende reacties die Martine Baadenhuijsen, directeur van All Inclusive at Work, kreeg in haar zoektocht naar werk. Deze en vele andere ervaringen combineert ze met haar kennis van interactie, conflicthantering en verlies van gezondheid in een leerzaam inspiratieverhaal. Ze geeft uw bezoekers een inkijkje in de gedachten van werkzoekenden en werknemers met een ziekte of handicap en deelt haar eigen ervaring als werkgever van collega’s met een arbeidsbeperking. Een verhaal dat confronteert, concrete handvatten geeft en gepaard gaat met een gezonde dosis humor.

Uiteraard wordt de inhoud in overleg bepaald. Het is belangrijk dat het verhaal bijdraagt aan het doel van uw event en de vragen die leven bij uw bezoekers.

Over de workshop

."We wilden het project een energieke start geven. Dat is goed gelukt tijdens de workshop van Martine. De aanwezigen tijdens de inspiratiesessie maakten zo op een leuke manier kennis met elkaar en ondervonden daarnaast hoe het is om een beperking te hebben en afhankelijk te zijn van anderen om je doel te bereiken. Het was mooi om te zien dat er, na een kort moment van voorzichtig afwachten, een gezellige chaos ontstond in de zaal. Iets zelf ervaren werkt soms beter dan er over horen (ook al is het een simulatie). Als je mensen eens een keer op een andere manier enthousiast wilt krijgen, is deze workshop zeker een aanrader." - Maureen Oude Oosterik,projectleider GGZ en Werk & Inkomen regio Twente bij Werkplein en GGZ

"De workshop All inclusieve at Work maakt je ervan bewust dat communicatie zeer nauwkeurig moet gebeuren om elkaar goed te kunnen begrijpen. Ook dat je er niet zomaar vanuit moet gaan dat de ander je begrijpt en elkaar moet blijven checken. De workshop is geschikt voor iedereen voor wie communicatie belangrijk is op het werk of privé. We hebben de deelnemers gevraagd om de workshop te beoordelen. Hier kwam uit dat men tevreden tot zeer tevreden is over de workshop." - Alfred van Duren, Directeur HB Software B.V

Praktische informatie

Duur: 30 minuten

Uitbreiding: Martine deelt graag haar persoonlijke ervaringen met solliciteren en werken met een beperking evenals haar ervaring als werkgever van een collega met diverse uitdagingen.

Aantal deelnemers: minimaal 30, maximaal 300

Locatie: op de locatie van uw event

Benieuwd naar de opdracht die wij de bezoekers geven of heeft u vragen over de workshop, mogelijkheden en kosten? Neem contact op met Martine Baadenhuijsen. Zij is bereikbaar op 06-52674903 of vragen@allinclusiveatwork.nl