NIEUWS

 • Met de lift: ik zoek, ik zoek wat jij wel ziet
  Mijn vingers tasten het metalen oppervlak af. Op zoek naar een oneffenheid; de knop waarmee de lift zich zal openen.
 • Online training geven zonder zicht, hoe doe je dat?
  Is training geven vanuit huis nu meer of minder inspannend? Ik zie ze wel, de voordelen van werken vanuit huis. Het scheelt uren reistijd, sjouwen met koffers en het telkens ontdekken van die nieuwe trainingsruimte. Lees in deze blog hoe ik dat laatste aanpak.
 • Wat de werkgever niet kent, dat neemt hij niet
  Een verbastering van: “Wat de boer niet kent, dat eet hij niet”. Proeven is het beste recept voor inclusief succes. Mijn man leest me de vaste menukaart voor van het restaurant dat we hebben gekozen na daar goede recensies van te hebben gelezen.
 • Hoe doe je dat? Een training geven zonder zicht?
  Zie jij het voor je? Je gaat een presentatie of workshop geven zonder te kijken. Zou dat goed gaan zonder oogcontact, non-verbale communicatie en het kunnen gebruiken van je slides of flip-over? Vaak hoor ik dat het onmogelijk lijkt.
 • Gewoon is niet altijd gewoon
  Hoewel ik me dagelijks inzet voor participatie van mensen met een arbeidsbeperking, en ik achter veel lobby-trajecten sta, zijn er ook wel eens momenten dat ik me afvraag of een vraag voor toegankelijkheid niet te ver gaat. Zelfs wanneer…
 • Jij hebt toch geen Economie nodig
  Vorig jaar had ik een reünie van mijn middelbare school. Jammer genoeg trof ik daar niet de docent die mij dit ‘verwijt’ in 5VWO naar mijn hoofd slingerde toen mijn aanwezigheid in de klas het resultaat van mijn medeleerlingen zou beïnvloeden. De extra aandacht…