Interviews
HoiUtrecht deelt het verhaal van Martine Baadenhuijsen. Ze is geboren met een oogafwijking en sinds de brugklas is ze zeer slechtziend. Maar ze heeft zich nog nooit laten tegenhouden. Ook niet door haar zicht.
Martine vertelt over haar ervaringen op school, beroepsopleiding, sollicitaties en haar werk. Ze heeft geleerd dat het belangrijk is om bewust te communiceren over je beperking. Dat bepaalt hoe anderen tegen je aankijken. Als specialist in interactie begeleidt ze groepen, die ze leert: vragen aan is sterker dan denken voor.
KNGF en @EukanubaEurope presenteren: films met inspirerende levensverhalen en de impact van de hulphond. In deze video het verhaal van Martine: een trotse moeder en succesvol ondernemer. Een sterke vrouw die ondanks haar visuele beperking haar dromen heeft waargemaakt. Met het verliezen van haar zicht als jong meisje is ze de nodige drempels in het leven tegengekomen. Gelukkig gaf de komst van een geleidehond het vertrouwen om door te zetten en kansen te pakken.
Podcasts
Contentprikkels: ‘Communiceren over beperkingen’
Ferry bezoekt Martine
MARTINE: VRAGEN AAN, IS STERKER DAN DENKEN VOOR
In de week van de toegankelijkheid 2021 heeft de Werkgroep Toegankelijkheid aan de gemeente een offerte aangeboden voor een workshop op het gebied van inclusie. In juni 2022 was het zo ver. Het was een bijzondere sessie. Wat de aanwezige ambtenaren vooral zeiden mee te nemen: in ons werk bewuster zijn van de inwoners met een handicap, om te zorgen dat Gemeente Heemstede#toegankelijk en #inclusiever wordt.
Met veel dank aan Martine Baadenhuijsen voor haar persoonlijke verhaal en inspiratie.
Interview Verbond van Verzekeraars:
“Zonder inclusie kun je ook niet divers zijn”
Een paar mannen, een stuk of twintig vrouwen, een HBO-studente die stage loopt bij een verzekeraar en één hond. Dat is de ‘oogst’ van de workshop Onbekend maakt onbemind?. Voor de groep staat Martine Baadenhuijsen en zit Jiska Ogier. Zij willen de aanwezigen laten ervaren hoe het is om in hun schoenen te staan.
Interview Middelpunt, magazine VNO NCW Midden :
“Meer stempels, minder beperkingen”
Het doel van de Banenafspraak is meer mensen met het stempel ‘arbeids beperkt’ laten integreren op de arbeidsmarkt. Je zou daarmee kunnen stellen dat naar mate het 100.000 banenplan succesvoller wordt, het aantal beperkingen in het bedrijfsleven stijgt.