Ervaringen

“Martine heeft, met haar begeleiding, in korte tijd laten voelen hoe het is om met een beperking te moeten omgaan. Het gesprek daarna met de deelnemers was inspirerend om te ervaren dat beperkingen geen blokkade voor werken hoeft te zijn.”

– Steph Smit, Adviseur Gemeente Eindhoven

“ Een ontmoeting met hele bijzondere mensen met een beperking. De doelgroep waar ik samen met mijn afdeling voor mag werken heeft daardoor voor ons een ‘gezicht’ gekregen. De workshop was best confronterend omdat we even hebben ervaren wat het is om met een beperking te moeten werken. En waar je dan tegen aan loopt, niet in de laatste plaats de vooroordelen. Tegelijkertijd beseften we dat een beperking geen blokkade hoeft te zijn en zelfs als positieve energie kan worden ingezet. Wat een ongelooflijk voorbeeld! De workshop is voor iedereen een aanrader, die zich wil verdiepen in wat het is om een beperking te hebben en deel te kunnen nemen aan de maatschappij.

– Emile Ruwers, Manager Bureau Bijzondere Geldstromen UWV WERKbedrijf

“ Een ochtend vol impact, humor en reflectie zorgde voor een onvergetelijke ervaring! Op een laagdrempelige manier maakten we samen met collega’s mee hoe het is om een (on)zichtbare beperking te hebben en daarmee (samen) te werken. Mooi om te zien hoe er gaandeweg de ochtend meer begrip voor elkaar ontstond en elkaars beperkingen niet als probleem werden gezien, maar juist als kans. Wat blijkt: zolang je blijft communiceren en rekening houdt met elkaar kunnen er hele mooie dingen ontstaan. Daarbij is het terugblikken, reflecteren en elkaars ervaringen aanhoren aan het einde van de workshop een onmisbaar element.”

– Tim van Dijk, Project Manager Frisse Blikken

Wat hebben jullie bereikt met het inzetten van de workshop Ruiken aan Inclusief Werken? “We wilden het project een energieke start geven. Dat is goed gelukt tijdens de workshop van Martine. De aanwezigen tijdens de inspiratiesessie maakten zo op een leuke manier kennis met elkaar en ondervonden daarnaast hoe het is om een beperking te hebben en afhankelijk te zijn van anderen om je doel te bereiken.

Hoe reageerden deelnemers tijdens/achteraf? “Het was mooi om te zien dat er, na een kort moment van voorzichtig afwachten, een gezellige chaos ontstond in de zaal.

Wanneer is deze workshop een aanrader? “Iets zelf ervaren werkt soms beter dan er over horen (ook al is het een simulatie).  Als je mensen eens een keer op een andere manier enthousiast wilt krijgen, is deze workshop zeker een aanrader.”

– Maureen Oude Oosterik, Werkplein en GGZ

“Het was echt leuk, leerzaam en confronterend. Het werkt heel goed om samen aan de slag te gaan. Mooie interactieve workshop en ik heb enorme waardering voor wat jullie doen.”

– Parissima Rauf, Rechercheur Zorgfraude Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid

” We’re very happy to have welcomed Martine and her co-trainer Brenda, at ING Head Office in Amsterdam on October 15th 2018. During a two hour training session, members of the ING Global Process Management Team, learned the value of welcoming people with disabilities, by experiencing disabilities ourselves. We worked on AllIncluzine, a magazine about the accessibility of ING Bank at all levels. The learnings valuable learnings,  supported the following training session on inclusive process management. With this unlike experience, we are even more committed to offer accessibility requirements within our day-to-day work, supporting all ING customers, wherever they are!”

– Bianca Prins, Global Process Management, Project Manager Accessibility ING Bank

“ De workshop Ruiken aan Inclusief Werken maakt je je ervan bewust dat communicatie zeer nauwkeurig moet gebeuren om elkaar goed te kunnen begrijpen. Ook dat je er niet zomaar vanuit moet gaan dat de ander je begrijpt en elkaar moet blijven checken. De workshop is geschikt voor iedereen voor wie communicatie belangrijk is op het werk of privé. We hebben de deelnemers gevraagd om de workshop te beoordelen. Hier kwam uit dat men tevreden tot zeer tevreden is over de workshop.”

– Fred van Duren, HB Software