Ervaringen

“Het was echt leuk, leerzaam en confronterend. Het werkt heel goed om samen aan de slag te gaan. Mooie interactieve workshop en ik heb enorme waardering voor wat jullie doen.”

– Parissima Rauf, Rechercheur Zorgfraude Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid

” We’re very happy to have welcomed Martine and her co-trainer Brenda, at ING Head Office in Amsterdam on October 15th 2018. During a two hour training session, members of the ING Global Process Management Team, learned the value of welcoming people with disabilities, by experiencing disabilities ourselves. We worked on AllIncluzine, a magazine about the accessibility of ING Bank at all levels. The learnings valuable learnings,  supported the following training session on inclusive process management. With this unlike experience, we are even more committed to offer accessibility requirements within our day-to-day work, supporting all ING customers, wherever they are!”

– Bianca Prins, Global Process Management, Project Manager Accessibility ING Bank

“ De workshop Ruiken aan Inclusief Werken maakt je je ervan bewust dat communicatie zeer nauwkeurig moet gebeuren om elkaar goed te kunnen begrijpen. Ook dat je er niet zomaar vanuit moet gaan dat de ander je begrijpt en elkaar moet blijven checken. De workshop is geschikt voor iedereen voor wie communicatie belangrijk is op het werk of privé. We hebben de deelnemers gevraagd om de workshop te beoordelen. Hier kwam uit dat men tevreden tot zeer tevreden is over de workshop.”

– Alfred van Duren, HB Software

Groepsinteractie tijdens workshop Proeven aan

“Een bijzondere en leerzame ervaring. Bijzonder was met name de reactie die je zelf voelde als je met de beperking aan het werk ging. Vooral het gevoel om te bewijzen dat je echt niet door de beperking gehinderd wordt in de uitvoering van de werkzaamheden was verrassend.”

“Martine heeft, met haar begeleiding, in korte tijd laten voelen hoe het is om met een beperking te moeten omgaan. Het gesprek daarna met de deelnemers was inspirerend en te ervaren dat beperkingen geen blokkade voor werken hoeft te zijn.”

“Mooie kans om aan den lijve te ondervinden hoe het is om met een beperking iets te bereiken. Dat kun je niet alleen, dat moet je samen doen en willen.”

“Ik zou de workshop aanbevelen aan mensen die eigenlijk niet openstaan voor het opnemen van collega’s met een arbeidsbeperking omdat de kans groot is dat dit inzicht zal veranderen. Tevens is de workshop aan te bevelen aan “voorstanders” omdat de workshop ze heel veel extra handvaten geeft om anderen te overtuigen c.q. inzicht geeft hoe e.e.a. met succes in gang gezet zou kunnen worden.

– Ervaringen deelnemers Beleef Inclusief Werken

” In 2019 heb ik bij Martine de workshop voor ‘medewerkers met een extra uitdaging’ bijgewoond en ook de workshop ‘leidinggevenden aan medewerkers met een extra uitdaging’. Beide workshops heb ik met veel plezier gevolgd en ik was onder de indruk van de aanpak van Martine. Martine kan je laten ervaren hoe het is om te leven met een extra uitdaging of beperking. Haar methode is zo doeltreffend dat het echt binnenkomt en dat is juist wat je zo hard nodig hebt als medewerker bent met een extra uitdaging: het begrip van je omgeving en je leidinggevende. Door meer rekening te houden met wat de medewerker nodig heeft, ontstaat er ruimte en begrip zodat de medewerker het gevoel heeft dat er rekening wordt gehouden en extra ondersteuning krijgt waar nodig. Martine kan je ook goed helpen als je vastgelopen bent en je niet goed weet hoe je moet omgaan met je extra uitdaging / beperking. Ze geeft goede tips en handvatten die je kan toepassen in de praktijk en maakt je daardoor weerbaarder op je werk.

Kortom; ik gun iedereen een workshop van Martine!

– Petra Hokke, Projectteam diversity and inclusion afdeling HR, Rabobank

“Martine heeft, met haar begeleiding, in korte tijd laten voelen hoe het is om met een beperking te moeten omgaan. Het gesprek daarna met de deelnemers was inspirerend om te ervaren dat beperkingen geen blokkade voor werken hoeft te zijn.”

– Steph Smit, Adviseur Gemeente Eindhoven

“ Een ontmoeting met hele bijzondere mensen met een beperking. De doelgroep waar ik samen met mijn afdeling voor mag werken heeft daardoor voor ons een ‘gezicht’ gekregen. De workshop was best confronterend omdat we even hebben ervaren wat het is om met een beperking te moeten werken. En waar je dan tegen aan loopt, niet in de laatste plaats de vooroordelen. Tegelijkertijd beseften we dat een beperking geen blokkade hoeft te zijn en zelfs als positieve energie kan worden ingezet. Wat een ongelooflijk voorbeeld! De workshop is voor iedereen een aanrader, die zich wil verdiepen in wat het is om een beperking te hebben en deel te kunnen nemen aan de maatschappij.

– Emile Ruwers, Manager Bureau Bijzondere Geldstromen UWV WERKbedrijf

“ Een ochtend vol impact, humor en reflectie zorgde voor een onvergetelijke ervaring! Op een laagdrempelige manier maakten we samen met collega’s mee hoe het is om een (on)zichtbare beperking te hebben en daarmee (samen) te werken. Mooi om te zien hoe er gaandeweg de ochtend meer begrip voor elkaar ontstond en elkaars beperkingen niet als probleem werden gezien, maar juist als kans. Wat blijkt: zolang je blijft communiceren en rekening houdt met elkaar kunnen er hele mooie dingen ontstaan. Daarbij is het terugblikken, reflecteren en elkaars ervaringen aanhoren aan het einde van de workshop een onmisbaar element.”

– Tim van Dijk, Project Manager Frisse Blikken

Foto van mensen (gedeeltelijk met beperkingen) luisterend naar Martine voor Flipover en hond Calix

Wat hebben jullie bereikt met het inzetten van de workshop Ruiken aan Inclusief Werken? “We wilden het project een energieke start geven. Dat is goed gelukt tijdens de workshop van Martine. De aanwezigen tijdens de inspiratiesessie maakten zo op een leuke manier kennis met elkaar en ondervonden daarnaast hoe het is om een beperking te hebben en afhankelijk te zijn van anderen om je doel te bereiken.

Hoe reageerden deelnemers tijdens/achteraf? “Het was mooi om te zien dat er, na een kort moment van voorzichtig afwachten, een gezellige chaos ontstond in de zaal.

Wanneer is deze workshop een aanrader? “Iets zelf ervaren werkt soms beter dan er over horen (ook al is het een simulatie).  Als je mensen eens een keer op een andere manier enthousiast wilt krijgen, is deze workshop zeker een aanrader.”

– Maureen Oude Oosterik, Werkplein en GGZ

“Martine heeft onze organisatie op een heel persoonlijke manier meegenomen op het onderwerp inclusie. Met veel humor in de presentatie en interactie door de workshop ‘ruiken aan inclusief werken’ heeft Martine ons laten ervaren wat de impact is van een beperking. Juist door de combinatie van het plenaire deel en de interactieve workshop was het een heel geslaagd programma. Dank je wel Martine!”

– Sanne de Kleyn, De Connectie

“Door de enthousiasmerende training van All Inclusive at Work voelen wij ons beter voorbereid om een veilige en ondersteunende werkomgeving te bieden voor alle collega’s, studenten en leerlingen. Zij gaven ons niet alleen inzichten, maar ook concrete handvatten om inclusiviteit dagelijks in de praktijk te brengen. De ervaringen van de trainers met hun eigen beperkingen hebben ons geleerd om met meer empathie en begrip naar inclusiviteit te kijken.

– Johnny Reuvers , Yuverta

De deelnemers waren collega’s met een beperking, maar ook zonder. En de workshop was ook zeker goed voor de laatste groep, aangezien het goed is het gesprek met elkaar aan te gaan. Wat bij mij het meest is blijven hangen is het gesprek daarna. NIVEA (niet invullen voor een ander) voor de niet beperkten en assertiviteit en humor voor de collega’s die wel een beperking hebben. Wat mij ook is bijgebleven is dat communicatie heel belangrijk is en dat we allemaal in onze eigen referentiekaders zitten. Iemand die ooit een gebroken been heeft gehad herkent het lopen met krukken, maar iemand die altijd met krukken loopt, zal blijvend beperkingen ervaren en daarmee toch een ander referentiekader hebben. Dan is het belangrijk elkaar ‘te vinden’.

Ik kan iedereen dan ook aanraden een workshop mee te doen. Het maakt je bewust van de ander en van andere perspectieven.

– Astrid Zwegers, Bestuursadviseur , RVO Nederland

Ga naar de inhoud