EMPOWERMENT OP DE WERKVLOER

Helder communiceren over je beperking
Sterker in je schoenen

Ambitie in loopbaan

COLLEGA’S GAAN AAN
DE SLAG MET

  • Veerkracht die helpt bij het omgaan met verlies
  • Tools voor een goed zelfbeeld
  • Tips voor een goede energiebalans
  • Gesprekstechnieken om te communiceren over een aandoening
  • Durf om grenzen en mogelijkheden aan te geven
  • Ambities en stappen voor hun loopbaan

ZIJ GINGEN U VOOR

Vaak wordt geroepen dat je je beperking maar moet ‘accepteren’. Wij spreken liever van ‘verlies een plekje geven in je leven’. Daarvoor is het wel nodig om te weten hoe jij omgaat met veranderingen, wat de impact is en welke support je nodig hebt. Vanuit hier kun je werken aan je zelfbeeld dat vaak vermindert door het verlies en de vele vooroordelen waar je mee geconfronteerd wordt. Vanuit hier is er ruimte om te kijken hoe je jouw energie op een juiste manier kunt verdelen over de dag of zelfs een week. En hoe zorg je dat je voldoende energie hebt voor werk en tegelijk nog thuis voor jezelf kunt zorgen. Goede kennis die je daarna helder en prettig moet kunnen overbrengen naar collega’s. Daarvoor leren we deelnemers te denken vanuit het perspectief van een onwetend persoon en reiken we doeltreffende gesprekstechnieken aan. De ervaring leert dat veel werknemers met een arbeidsbeperking vaak blij zijn met hun baan. We vinden het daarom belangrijk om hun ambities aan te wakkeren.

OVER DE WORKSHOP

In 2019 heb ik bij Martine de workshop voor ‘medewerkers met een extra uitdaging’ bijgewoond en ook de workshop ‘leidinggeven aan medewerkers met een extra uitdaging’.

Beide workshops heb ik met veel plezier gevolgd en ik was onder de indruk van de aanpak van Martine. Martine kan je laten ervaren hoe het is om te leven met een extra uitdaging of beperking. Haar methode is zo doeltreffend dat het echt binnenkomt en dat is juist wat je zo hard nodig hebt als medewerker met een extra uitdaging: het begrip van je omgeving en je leidinggevende.

Door meer rekening te houden met wat de medewerker nodig heeft, ontstaat er ruimte en begrip zodat de medewerker het gevoel heeft dat er rekening wordt gehouden en extra ondersteuning krijgt waar nodig. Martine kan je ook goed helpen als je vastgelopen bent en je niet goed weet hoe je moet omgaan met je extra uitdaging / beperking. Ze geeft goede tips en handvatten die je kan toepassen in de praktijk en maakt je daardoor weerbaarder op je werk.

Kortom; ik gun iedereen een workshop van Martine!

– Petra Hokke, Projectteam diversity and inclusion afdeling HR, Rabobank

PRAKTISCHE INFORMATIE

Dit empowerment traject duurt een jaar. Iedere maand is er een fysieke bijeenkomst van een of twee dagdelen. Tussentijds hebben deelnemers in kleine subgroepen contact in de vorm van intervisie. In deze bijeenkomsten worden opdrachten en ervaringen besproken. Het is ook mogelijk om een losse module af te nemen.

NOG VRAGEN?

Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact op met Martine Baadenhuijsen. Zij is bereikbaar op 06-52674903 of vragen@allinclusiveatwork.nl

Kantoorsituatie: 2 personen aan tafel, een vrouw op stoel en een man in rolstoel in discussie.
Kantoorsituatie: 2 personen aan tafel, een vrouw op stoel en een man in rolstoel in discussie.

OOK INTERESSANT

Inclusief Leidinggeven:

Omgaan met verlies van gezondheid en verandering in je team
Handvatten voor het ondersteunen en motiveren van collega’s

Ga naar de inhoud