BELEEF INCLUSIEF WERKEN

BELEEF INCLUSIEF WERKEN

Verandert de mindset en creert draagvlak voor werken met mensen met een arbeidsbeperking.


Leer op unieke wijze wat er beleidsmatig en in samenwerking nodig is om deze groep aan te trekken en duurzaam in te zetten. Dit door zelf te ervaren wat de mogelijkheden zijn als je een zintuiglijke, fysieke, chronische of psychische beperking hebt.
 • Fontys Hogeschool logo
 • Jellinek logo
 • Rabobank logo
 • Sociale Dienst logo

Wat gaat u doen?

Samen gaat u aan de slag in een casus die een realistische werksituatie simuleert. Een diversiteit in taken, mobiliteit op de werkvloer en werkdruk maken onderdeel uit van de casus. Samenwerken is essentieel voor een goed resultaat. Maar hoe doe je dat wanneer 80% of meer van de groep wordt beperkt? Alle deelnemers krijgen tijdens de workshop voor een periode een gesimuleerde beperking. In deze workshop worden 17 verschillende beperkingen ervaren. Zo ervaren uw collega’s onder andere hoe het is om minder te zien of te horen, minder mobiel te zijn of moeite te hebben met het gebruik van spieren. Ook beperkingen die bij mentale aandoeningen voorkomen, worden ervaren zoals: licht verstandelijk beperkt, het missen van overzicht of concentratieproblemen.

Voor wie?

 • Als directie wilt u ontdekken wat de impact is van collega’s met een arbeidsbeperking op de werkvloer
 • Als (HR) manager bent u gevraagd om vorm te geven aan het inclusieve beleid van uw organisatie en u bent op zoek naar praktische handvatten voor duurzame plaatsingen.
 • U wilt onder leidinggevenden in uw organisatie meer draagvlak creëren om vacatures open te stellen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
 • Uw organisatie werkt voor mensen met een handicap of ziekte.
 • U wilt dat collega´s (bijv. jobcoach of re-integratiemanager) beter kunnen aansluiten bij de dagelijkse praktijk van de klant.

Na de beleving heeft u:

 • Een andere blik op de mensen met wie of voor wie u werkt.
 • Een ruimere en reëlere blik als het gaat om mogelijkheden voor mensen met een functiebeperking.
 • Inzicht in de informatie die nodig is van collega’s, cliënten of klanten om hen verder te helpen.
 • Een persoonlijk ervaringsverhaal dat u kunt delen met collega’s of potentiële werkgevers voor het creëren van draagvlak.
 • Tips en aandachtspunten voor een duurzame inzet.
 • Meer kennis over wat er nodig is om iemand succesvol te laten participeren.

Over de workshop

“De workshop heb ik ervaren als een regelrechte eyeopener. Op een spelenderwijs ervaringen opgedaan waardoor vooroordelen weggenomen zijn. Een aanbeveling voor mensen die eigenlijk niet openstaan voor het opnemen van collega’s met een arbeidsbeperking, omdat de kans groot is dat dit inzicht zal veranderen.” – Aart Nijkamp, algemeen directeur Acuity B.V.
“Ik heb zelf ervaren hoe het is om een beperking te hebben en daarmee om te moeten gaan in een werksituatie. Een pluspunt is dat je merkt hoe in de groep er alles aan gedaan wordt de opdracht tot een succes te maken. Mijn overtuiging dat er zeker mogelijkheden zijn om mensen met een arbeidsbeperking zinvol in te zetten is toegenomen.” – Hein Vriens, HRM Adviseur Bol Adviseurs

De trainers

Extra voordeel is dat uw collega’s tijdens deze workshop direct worden geconfronteerd met de mogelijkheden van professionals met een beperking. Ze zullen zien hoe ons diverse team elkaar steunt, elkaars krachten benut en plezier heeft. Uiteraard delen we ook persoonlijke verhalen en staan we open voor de vragen die uw collega’s hebben

Praktische informatie

Deze workshop bestaat uit twee delen.

Het eerste deel duurt 4 uur (een dagdeel) en is inclusief lunch/borrel.

Het tweede deel bestaat uit een vertaalslag naar de praktijk van 2 uur in een bijeenkomst, 2 tot 3 weken na de beleving.

In verband met de intensiteit en impact van de workshop geven deelnemers aan dat zij direct aansluitend na de beleving geen ruimte meer in hun hoofd hebben om een goede vertaalslag naar de praktijk te kunnen maken.

Locatie: De beleving kan plaatsvinden op een van onze locaties in Utrecht / Eindhoven, of op een locatie in overleg

Benieuwd naar het geheime recept achter deze workshop? Of heeft u andere vragen? Neem contact op met Martine Baadenhuijsen. Zij is bereikbaar op 06-52674903 of vragen@allinclusiveatwork.nl