ALL INCLUSIVE BELEVING

ALL INCLUSIVE BELEVING

Praktisch invulling geven aan inclusief werken en participatie

 • Logo Deventer Werktalent
 • Logo 99 van utrecht
 • Fontys Hogeschool logo
 • Rabobank logo
 • Logo Recypack
 • Jellinek logo
 • Sociale Dienst logo

Wat u gaat doen?

Uw vaardigheden worden uitgedaagd op het hoogste niveau. In een dynamische werksituatie ervaart u hoe het is om te functioneren met een beperking en hoe het is om te werken met collega´s met een (on)zichtbare uitdaging. Zo wordt u geconfronteerd met zintuiglijke, fysieke, chronische en psychische aandoeningen. Na de beleving worden ervaringen gedeeld en volgens een stappenplan vertaald naar een praktische lijst met aandachts- en actiepunten.

Voor wie?

Als directie wilt u ontdekken wat de impact is van collega’s met een arbeidsbeperking op de werkvloer.

Als (HR) manager bent u gevraagd om vorm te geven aan het inclusieve beleid van uw organisatie en u bent op zoek naar praktische handvatten voor duurzame plaatsingen. U wilt onder leidinggevenden in uw organisatie meer draagvlak creëren om vacatures open te stellen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Als reïntegratie- of jobcoach wilt u praktische handvatten voor het begeleiden van klanten naar een duurzame betaalde baan.

Als docent wilt u inzicht in wat het betekent om te leven, werken en studeren met een functiebeperking en u bent op zoek naar praktische handvatten om studenten te begeleiden.

Uw organisatie werkt voor mensen met een handicap of ziekte. U wilt dat collega´s beter kunnen aansluiten bij de dagelijkse praktijk van de klant.

Na de beleving heeft u:

 • Een andere blik op de mensen met wie of voor wie u werkt.
 • Een ruimere en reëlere blik als het gaat om mogelijkheden voor mensen met een functiebeperking.
 • Inzicht in de informatie die nodig is van collega’s, cliënten of klanten om hen verder te helpen.
 • Een persoonlijk ervaringsverhaal dat u kunt delen met collega’s of potentiële werkgevers.
 • Tips en aandachtspunten voor een duurzaam inzet.
 • Weet u wat er nodig is om iemand succesvol te laten participeren.

Over de workshop

“De workshop heb ik ervaren als een regelrechte eyeopener. Op een spelenderwijs ervaringen opgedaan waardoor vooroordelen weggenomen zijn. Een aanbeveling voor mensen die eigenlijk niet openstaan voor het opnemen van collega’s met een arbeidsbeperking, omdat de kans groot is dat dit inzicht zal veranderen.” – Aart Nijkamp, algemeen directeur Acuity B.V.
“Het absolute pluspunt van de workshop is dat je in een relatief korte tijd leert wat er nodig is om samen in een team een omgeving te creëren waarbij gebruik wordt gemaakt van elkaars talenten. In korte tijd kom je tot de essentie om mensen in beweging te krijgen.” – Danny van den Boom, Facilitator en Process Design, GroupSupport.com en Facilitating Company

De trainers

De workshop wordt begeleid door een inclusief team: Iedere begeleider brengt zijn/haar eigen expertise mee als het gaat om werken met een arbeidsbeperking. Hoewel zij graag hun kennis en ervaringen met u delen, zijn zij er vooral om u te ondersteunen in het proces naar inclusief werken. Het is hun doel om samen te zoeken naar de antwoorden op de vragen die u heeft.

Praktische informatie

Duur: 4,5 uur (een dagdeel inclusief lunch/borrel)

Locatie: Op onze locatie in Utrecht / Eindhoven

Inschrijven voor de All Inclusive beleving
Wilt u met uw voltallige directie of managementteam deze workshop volgen? Dit is al mogelijk vanaf 8 deelnemers. Neem contact op met Martine Baadenhuijsen voor de mogelijkheden. Zij is bereikbaar op 06-52674903 of info@allinclusiveatwork.nl